zsirsavak mono- és digliceridjei, valamint ecet-, tej-, citrom-, borkő- és diacetiltartar-savnak az észterei
Glicerin észterei
zsírsavakkal illetve,
ecetsavval - E 472(a)
= acetogliceridek,
tejsavval - E 472(b) = laktogliceridek,
citromsavval E 472(c) = citrogliceridek,
borkősavval E 472(d) = tartarogliceridek
és
diacetiltartar-savval E 472(e) = acetiltartarogliceridek
Oldódási- és fizikai adottságaik hasonlóak az 'E471'-es
anyagokéhoz.
Felhasználás
- védő bevonórétegként húsokon, diókon, gyümölcsökön,
- szekvesztrálóként olajokban és zsírokban,
- emulgeáló- és stabilizátorként csomagolt
porokban (levespor, stb.),
- kenőszerként élelmet kezelő gépekben, és
- oldószerként ételízesítőkhöz és ételszínezőkhöz.
Élelmiszeradalékként kódja E 472,
és a változat betűjele.